Architectuur in Antwerpen


Architectuurfotografie in Antwerpen

Modernisme, brutalisme, art nouvea en art decor… Het zijn maar enkele architectuurstijlen die je als liefhebber in Antwerpen kan spotten. De eerste gebouwen die me als architectuurfotograaf aanspraken in Antwerpen, waren de Braemblokken op het Kiel. Vanuit fotografisch oogpunt hield ik van de hoogbouw maar ook van de aparte vormen, kleuren en structuren. Als je er echt bij stil staat en rondwandelt in de Kielse wijk van de Braemblokken, leer je de architectuur kennen en appreciëren.

Modernistische stijl van het Huis Guiette van Le Corbusier en de Silvertoptorens

Verder fotografeerde ik in Antwerpen het modernistische Huis Guiette van Le Corbusier in Wilrijk en liet ik me inspireren door de reflectie van glazen bedrijfsgebouwen aan de Singel en de bekende Silvertopwoontorens aan de Antwerpse ring.